Дебатът между Доналд Тръмп и вицепрезидента Камала Харис остава под въпрос 05.08 | 14:59

Размяната на предизвикателства

От iNews.bg

Дебатът между кандидата за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп и вицепрезидента на Демократическата партия Камала Харис остава под въпрос, след като и двете кампании продължават да се сблъскват по въпроса за условията и платформата, на която трябва да се проведе.

Размяната на предизвикателства
На 4 септември Тръмп предложи дебатът да се състои на живо по "Фокс Нюз" с правила, подобни на тези от първия дебат с президента Джо Байдън. Той изрази желанието си събитието да се проведе в щата Пенсилвания, където се очаква оспорвана изборна битка през ноември. Кампанията на Харис обаче заяви, че Тръмп се опитва да избегне вече насрочения дебат, който трябва да се проведе по телевизия Ей Би Си на 10 септември.

Едно от основните възражения на Тръмп срещу дебата по "Ей Би Си" е делото за клевета, което води срещу телевизията и един от водещите, Джордж Стефанопулос. Тръмп твърди, че е налице конфликт на интереси, тъй като Стефанопулос е заявил, че Тръмп е "признат за отговорен за изнасилване" в делото, заведено от Джийн Карол. През тази година бившият президент беше осъден да плати 83 милиона долара за клеветнически изявления по адрес на Карол.

Кампанията на Харис остава твърда
В изявление на кампанията на Харис беше категорично отхвърлена възможността дебатът да се премести на "Фокс Нюз". Говорителят Майкъл Тайлър заяви, че Тръмп "се опитва да избяга от дебата, за който вече се е съгласил". Според Тайлър Харис ще участва в насрочения дебат на 10 септември и е готова да обсъди бъдещи дебати след този.

Политически танц и социологически проучвания
Ситуацията с дебатите идва на фона на представянето на Байдън в дебатите по Си Ен Ен през юни, което доведе до оттеглянето му от президентската надпревара. Според последните проучвания, резултатите на Тръмп и Харис са близки, което прави дебатите от ключово значение за избирателите.

Водещи

Най-четени