Девети ден на бунт срещу корупцията в Македония! Властта не се предава - СНИМКИ, ВИДЕО 21.04 | 22:56

„Кого пазим?“, питат гражданите към полицейските кордони

От iNews.bg

Девети продължават бунтовете на македонското гражданско общество срещу скандалните решения за опростяване на греховете на властта.

Новият ден от "Шарената революция", както медиите нарекоха народното недоволство и днес завърши с лисване на кофи с боя върху сградите на институциите.

По всичко личи, че и тази нощ чистачите на Скопие ще трябва да чистят фасадите на белите сгради, някои от които – в бароков стил.

Гласът на македонците продължава да бъде разединен.

Докато едни скандират, че "Без справедливост – няма мир", други защитават водената от президента Георге Иванов политика.

1691826Искането на първите остава – да бъде отменен президентският указ, с който се дава амнистия на политиците, срещу които са започнати разследвания за извършени престъпления.

1691824Сформираното движение "Протестирам" настоява за незабавната оставка на македонския държавен глава и създаването на преходно правителство.

1691829Според активистите трябва да бъде оттеглено и решението за провеждане на изборите на 5 юни, предаде МКД.

1691827Според решението на Иванов 56 политици от Македония ще получат пълна амнистия. Този списък както управляващи, така и опозицията, но повечето от тях са свързани със скандала с подслушването.

1691828Офисът на ЕС също не бе подминат от протестиращите. Там обаче голям полицейски кордон спря похода им и те запитаха "Кого защитаваме?".

Междувременно стана ясно, че държавният глава няма да се поддаде на натиска на недоволството.

В официално съобщение на президентството Георге Иванов е обвинил протестиращите, че нарушават обществения ред. Той призова политическите лидери да се включат в намирането на решение.

Водещи

Най-четени