Джихадистите ще убият йорданския пилот до часове, ако не бъдат изпълнени условията им 29.01 | 15:33

Сагата с японския и йорданския заложник продължава

От iNews.bg

Трагичната сага с японския и йорданския заложник на "Ислямска държава" продължава. Джихадистката групировка изпрати съобщение, с което дават срок до залез слънце да бъдат изпълнени условията за освобождаване на йорданския военен пилот.

Ултиматумът е бил поставен от глас, за който японското правителство твърди, че може да бъде на похитения от екстремистите Кенджи Гото.

"Аз съм Кенджи Гото. Това е гласово съобщение, което ми беше наредено да ви изпратя. Ако размяната на Саджида ал – Ришави, срещу моя живот не бъде подготвена на турската граница до четвъртък по залез слънце, йорданският пилот Муатахй ал – Касасбех, ще бъде убит незабавно", се казва в съобщението, информира Fox News.

Саджида ал – Ришави излежава присъда за това, че е убила 60 души по време на атентат в Йордания през 2005 година. От Токио пък заявиха, че последното съобщение се анализира, но за момента не може да се потвърди неговата автентичност.

Кенджи е един двамата заложници, похитени от "Ислямска държава", за които джихадистите поискаха 200 млн. откуп. Вторият похитен беше екзекутиран. Гото беше пленен миналия октомври в Сирия, опитвайки се да спаси другия заложник – Юкава.

26-годишният йордански пилот беше хванат, след като самолетът му F-16 се разби миналия декември в близост до сочената за столица на "Ислямска държава" Ракка.

Водещи

Най-четени