Джон Гришам се обяви за по-леки присъди за надзърналите в сайтове с детско порно 16.10 | 21:46

В затворите било пълно с хора, натиснали грешния бутон, смята той

От Христина Рафаилова

Световноизвестният писател Джон Гришам се обяви в защита на хората, хвърлили "по едно око" в сайтовете за детско порно. 

Американецът става известен с книгата си "Време да убиваш", в която се разказва за брутално изнасилено черно момиче от бели расисти.

В интервю за Telegraph писателят коментира, че в САЩ има твърде високи наказания за хора, натиснали грешния бутон и озовали се в сайтове с детско порно. 

Според Гришам не всички потребители в подобни страници са престъпници. Някои тях били просто пияни мъже, които "цъквали" по тези сайтове от краткотраен интерес, твърди писателят. 

Той се обяви за приравняването на тези хора с реалните перверзници. 

"Има твърде много от така наречените извършители на сексуални престъпления, които попадат в същите затвори с истинските престъпници. Сякаш те са банда перверзници – те са хиляди. Полудяхме с тези затвори", коментира създателят на бестселъри.

"Сега имаме пълни затвори с мъже на моята възраст. 60-годишни бели мъже, които никога не са наранявали никога и никога не биха докоснали дете. Те обаче са прекарали една вечер в сърфиране в интернет, вероятно пийнали повечко, и са натиснали грешния бутон", казва Гришам. 

Той разказва за случай с негов приятел от правния университет. Той пиел безконтролно, като една вечер влязъл в уебсайт с надпис "16-годишни момичета, които искат да станат проститутки".  Приятелят на Гриша свалил разни "неща" на девойка, която всъщност изглеждала на 30 години. "Било е глупаво, но не става въпрос за 10-годишно момче. Той не е докоснал никого", заявява авторът. 

Водещи

Най-четени