Джорджа Мелони нарече Европейския съюз "бюрократичен гигант" 26.06 | 20:00

От iNews

Италианската министър-председателка Джорджа Мелони разкритикува Европейския съюз като го нарече "бюрократичен гигант", който налага множество несъстоятелни правила, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В реч пред Камарата на депутатите в Рим тя призова Европейската комисия да обмисли възможността да превърне намаляването на бюрокрацията в свое стриктно задължение. Според нея това би помогнало да се разчисти административната "джунгла" и би било сигнал за промяна.

Мелони посочи, че бюрокрацията на ЕС наказва най-вече предприемачите, и призова "бюрократичният гигант" да се трансформира в политически, който е силен в своето хилядолетно съществуване, който осъзнава несравнимото си превъзходство в много области и който помага на производствените си системи да се утвърдят в глобалната конкуренция.

Мелони каза, че ЕС трябва да разполага с инструменти за насърчаване на частните инвестиции, ориентирани към по-предприемчиви пазари.

Тя също така разкритикува ЕС за това, че е прекалено затънал в идеологически обосновани решения, което според нея е подкопало доверието на гражданите в институциите.

"Усещането е за един съюз, който се намесва твърде много в аспектите на всекидневния живот", посочи тя.

Водещи