Диктаторът от Пхенян не спира! Извърши пореден ядрен опит 03.09 | 09:24

Шестата балистична е предизвикала трус от 6,3 в Северна Корея, потвърдиха САЩ, Япония, Китай и Южна Корея

От iNews.bg

Службата за геоложки наблюдения на САЩ съобщи, че е регистрирала днес земетресение с магнитуд 6,3 и дълбочина 0 км в Северна Корея, който вероятно може да е свидетелство за взрив, но без да уточни от какъв тип, предадоха световните агенции. 

Японското правителство обаче потвърди, че Северна Корея е извършила нов ядрен опит, предаде Франс прес. Самолети на въздушните Сили за самоотбрана на Япония проверяват атмосферата за вероятно повишаване на равнището на радиация, предаде ТАСС.

Китайските власти съобщиха, че са засекли земетресение с магнитуд 6,3 в Северна Корея и го определиха като "предполагаема експлозия", предизвикана от човешка дейност.

Според Сеул и Токио Северна Корея вероятно е извършила нов - шести ядрен опит. Епицентърът на труса е бил фиксиран близо до полигона, където Пхенян вече е извършвал ядрени опити.

Земетресението, регистрирано малко преди 11,30 ч. местно време (03,00 ч. по Гринуич), е било на дълбочина нула километра в североизточната част на страната, предаде Ройтерс.

Китайската сеизмологична служба съобщи малко по-късно за второ земетресение в Северна Корея с магнитуд 4,6  осем, минути след първия трус и го определи като "колапс".

Водещи