Дни преди вота: Разликата между Клинтън и Тръмп съвсем се стопи 05.11 | 10:44

Бившата първа дама съвсем загуби позициите си

От iNews.bg

Само няколко дни остават и до президентските избори от другата страна на Окена. Компроматната война, която кандидатите за държавен глава на САЩ водиха, определено подкопа авторитета и на двамата. Малко преди вота обаче Хилари Клинтът съвсем загуби позиции и подкрепа и затова продължава да намалява разликата между резултатите ѝ с милиардера Доналд Тръмп.

Преди две седмици се смяташе, че тя може да получи 320 гласа при нужни 270 за победа. Към днешна дата ситуацията вече е съвсем различна, макар и спадът да не е фрапиращо голям. Според анализаторите обаче бизнесменът още няма достатъчно гласове, за да победи в политическото състезание.

Разликата вече се стопява и Клинтън е с 47 процента подкрепа, а Тръмп - с 43 процента, сочи извършеното от понеделник до четвъртък допитване. В анкетата се посочва, че в предишното допитване преднината на Клинтън е била 3 процентни пункта, но това все пак е в рамките на статистическата грешка.

От допитването от вторник до четвъртък сред 1211 регистрирани гласоподаватели се вижда как Клинтън продължава да отстъпва. Тя е с 45 процента подкрепа, а Тръмп - с 43 процента. Преди седмица преднината на Клинтън в това допитване е била 3 процентни пункта, а в средата на октомври - 6 процентни пункта.

Третото допитване е на медийната група Макклачи и нюйоркския университет Марист и според него Клинтън води на Тръмп с 2 процентни пункта. Анкетата е извършена от 1 до 3 ноември сред 940 вероятно избиратели. Клинтън е с 46 процента, а Тръмп - с 44 процента. Статистическата грешка е 3,2 процентни пункта.

Най-четени