Добре познати лица влизат в новия кабинет на Русия 21.05 | 16:18

Владимир Путин се обгради с доверени хора

От Ивайло Ачев

Новото правителство на Русия е почти изцяло доминирано от близки до Владимир Путин хора, коментира Reuters.

Премиер става досегашният руски президент Дмитрий Медведев т.е. смяната на местата на върха в руския държавен живот е пълна и подсказваща каква е картината на управление.

Пръв вицепремиер в кабинета остава Игор Шувалов, който отговаря за икономическото развитие на страната. Финансов министър е Антон Силуянов – също близък приятел на новия руски президент.

В областта на сигурността статуквото също е в полза на Путин – министър на отбраната е Анатоли Сердюков, а външен министър – съратникът на руския президент Сергей Лавров.

Като ново име в руското правителство се откроява Аркадий Дворкович – той е един от шестимата вицепремиери на страната. Той ще отговаря за промишлеността и енергетиката. Дворкович е известен икономист в Русия, освен това водеше и експертна организация за технологичната модернизация на страната.

Министър на енергетиката на Русия е Александър Новак – бивш заместник-финансов министър. Той е доверено лице на Игор Сечин – човекът, който управлява запасите от природен газ и нефт на Русия.

Водещи

Най-четени