Доброто не остава ненаказано! Глобиха дядо, защото дал храна на бездомни 05.11 | 10:10

Старецът може да отнесе глоба от 500 долара

От Лазар Тодоров

Арнолд Абот е бил глобен от полицията във Флорида за това, че е давал храна на бездомни, пише CNN.

Арнолд, заедно с двама пастори, решили да помогнат на скитници, като им дадат купи с храна. Добрата постъпка обаче не била поощрена и сега те могат да бъдат изпратени в затвор и да им бъде наложена глоба от 500 долара.

Арнолд бил особено засегнат от реакцията на полицаите, които му казали веднага да остави на страна купата с храна. "Все едно държах в себе си оръжие", споделя шокираният старец.

Истината е, че от полицията се скарали на Арнолг и пасторите за направеното добро, защото точно преди ден властите в града приели наредба, според която храненето на бездомни на публични места е забранено. Новият закон предизвика недоволство от страна на защитниците на безприютните. Въпреки това власите обещаха наредбата да бъде приложена.

"Ние няма да спрем изпълнението на наредбата само заради широкия медиен интерес. Тук във Форт Лодърдейл (Флорида) законите се спазват", каза кметът на града Джак Сейлър.

Старецът, срещу когото бе наложена глоба изрази възмущението си от новото правило и защити бездомните. "Те са най-бедните сред бедните. Те нямат нищо Те нямат покрив над главите си. Кой може да ги изгони?", каза "нарушителят".

 

Водещи

Най-четени