Договорка Москва-Вашингтон преди ударите съзря братовчед на Асад 15.04 | 13:58

Никой от големите няма нужда от усложняване на ситуацията, ше става по-спокойно, смята той

От iNews.bg

"САЩ и Русия бяха координирали ударите в Сирия предварително. Турският президент Ердоган и израелският премиер Нетаняху са разговаряли и с двете страни и са успели да постигнат споразумение между тях. То гласяло, че удари ще има, но без жертви. В същото време руснаците са имали възможността да свалят някои от ракетите, за да кажат, че са удържали на дадената за това дума". Това заяви в ефира на Нова телевизия първият братовчед на сирийския президент Башар Асад – Рибал аз Асад. Той живее в изгнание в Лондон от много години, тъй като в родината му със сигурност го чака затвор. Срещу него са правени два опита за убийство.

Според Рибал Асад, след ракетната атака, ще видим деескалиране на напрежението в Сирия. "Всички страни ще се успокоят. Никой няма интерес ситуацията да се усложнява повече", категоричен е братовчедът на сирийския държавен глава. Според него сега големите сили трябва да намерят истинско политическо решение на проблемите в размирната страна.

"От Сирия започна най-голямата хуманитарна криза в съвременната ни история. Но на никого не му пука истински за Сирия, искат да я разделят. Само демокрация може да обедини мозайката от различните общности, които живеят в страната", казва още Рибал ал Асад.

Водещи

Най-четени