Доналд Тръмп продължава да гневи САЩ! Изгони мексикански журналист от своя пресконференция (ВИДЕО) 26.08 | 11:05

Журналистът направи опит да попита Тръмп как и защо смята да депортира близо 11 млн. нерегистрирани емигранти

От Беатрис Николoва

Кандидатът за президент на САЩ от партията на Републиканците Доналд Тръмп продължава с прекалено агресивната си кампания за президентските избори. След като нарече, по-голяма част от нелегалните мексиканци в САЩ крадци и изнасилвачи, кандидат-президентът изгони мексикански журналист от пресконференцията си.

Причината е, че тв водещият Хорхе Рамос направи опит да попита Тръмп как и защо смята да депортира близо 11 млн. нерегистрирани емигранти.

Настъпателното поведение на журналиста и неудобният въпрос, който зададе, вбеси Тръмп и той му каза "Връщай се в "Univision" (мексиканска телевизия в САЩ).

По-късно Рамос отново бе допуснат, където все пак успя да зададе въпросите си.

Журналистът заяви, че отказът да се дава гражданство на деца от нерегистрирани емигранти е нарушаване на Конституцията. Тръмп обаче не мисли така.

На въпрос как смята да построи стена, дълга 3000 км, Тръмп отговори: "По-трудно е да построиш 95-етажна сграда, каквито аз ги правя".

След скандала на пресконференцията от Univision пуснаха отворено писмо до Тръмп с покана за пространно интервю между Рамос и бизнесмена.

Видео от изгонването на Хорхе Рамос:

Видео от обратното му завръщане:

Водещи

Най-четени