Драмата в Италия става все-по голяма, Милано тръгва по смъртоносната спирала на Бергамо 22.03 | 13:40

Свидетелство за нарастващата неудържимо опасност стана привикването миналата вечер от премиера Джузепе Конте на водещите индустриалци и синдикалисти, които трябва да решат заедно с него дали от понеделник да не бъдат затворени и производствените предприятия в страната

От iNews.bg

Бюлетинът за убийственото настъпление на коронавирус срещу италианците от вчера бе още по-мащабен от предишния ден – 793 починали за денонощие или почти с 20% повече от предишните двайсет и четири часа. За същото време броят на заразените хора между Алпите и Сицилия се е увеличил с 6 557 души, достигайки смятаната за прекалена дори за една скоростна епидемия цифра от общо 53 578 лица, поразени от "Sars-CoV-2” от началото на нашествието му на Апенините преди месец.  

В тази драматична ситуация единствената утеха е, че броят на излекуваните за 24 часа е 943-ма, но за съжаление темпът на нарастване на броя на жертвите във войната с невидимя жесток противник е по-висок с два пункта от този на оздравелите. С други думи засега няма дори и нищожни сигнали за обрат на печалната тенденция на все по-устойчиво нарастване както на броя на заразените италианци,  така и на тези, които са предали Богу дух, покосени от "Ковид-19", пише в. Монитор. Все така обстановката е най-трагична в Ломбардия, където починалите през последното денонощие са 546 души при 793 за всички останали области, най-много са и новите заразени.

Опасенията са, че епидемията ще стегне в смъртоносна хватка и административния център на Ломбардия – Милано, където през последните часове броят на заразените и на предалите Богу дух расте най-бързо. И за да не се случи това и тенденцията да на стане необратима, губернаторът Атилио Фонтана разпореди от понеделник да бъдат затворени и всички клонове на банки, офиси на застрахователни компании, строителни площадки и др. Ще вдигат кепенци единствено супермаркетите и по-големите магазини за хранителни стоки, пред които днес се заформиха километрични опашки заради гаф на правителствен чиновник. Просто бюрократът обяви в петък следобед, че през уикенда супермаркетите няма да работят и подплашените хора тръгнаха да се запасяват.

В негативната класация на областите с най-много заразени хора на втора място е Емилия Романя – 6705 души; трета е Венето – 4617 души; четвърта е Пиемонт – 3752 души и т.н., докато в "първенеца" Ломбардия те са 25 515 души. В областта Лацио с административен център столицата на страната Рим засега поразените от коронавирус са 1100 души, но там днес бяха затворени два манастира, защото се оказа, че служещите в тях шейсетина монахини са заразени до една.

Свидетелство за нарастващата неудържимо опасност стана привикването миналата вечер от премиера Джузепе Конте на водещите индустриалци и синдикалисти,  които трябва да решат заедно с него дали от понеделник да не бъдат затворени и производствените предприятия в страната. 

Днес пък стана ясно, че италианският регион Ломбардия въвежда по-строги мерки в опит да се справи с разпространението на коронавируса, предаде ВВС. Съгласно новите правила, обявени късно в събота вечер, спортът и физическата активност навън, дори поотделно, са забранени за всички граждани. Използването на вендинг машини е забранено. Ломбардия е най-засегнатият регион в страната с 3 095 смъртни случая. По-рестриктивните мерки бяха обявени лично от губернатора на Ломбардия Атилио Фонтана.

Водещи

Най-четени