Дух на баронеса кара животните да скачат от моста на кучетата самоубийци (СНИМКИ) 24.06 | 18:00

Вероятно сте чували за моста в Оувъртън

От Беатрис Николoва

Чували ли сте за мостът в Оувъртън в Шотландия. Той е построен през 1895 г. от убедения калвинист и член на либералната партия политик Джон Кембъл Уайт, първи Барон на Оувъртън и до ден днешен се определя като едно от чудесата на Викторианското инженерство.

Мостът се издига на около 18 м над малка долина в близост до великолепното имение Оувъртън, в югозападна Шотландия, близо до град Дъмбъртън.

Той е познат като "мостът на кучетата самоубийци", защото 100 кучетата са се хвърлили от него през последните пет десетилетия.

От години има всякакви теории за злокобния мост, а една от последните е за духа на "Дамата в бяло", съпруга на Джон Кембъл Уайт.

Теорията идва след като на снимка от имението, в което е живяла съпругата, се появи интересна фигура на жена.

1525917

Баронът умира през 1908 г. и жена му месеци наред изстрадва мъката си именно на злокобния мост, пише Пол Оуен, изследовател, написал книга за моста.

Пол Оуен е учител по религия и философия, в Глазгоу. В неговата книга описва как десетки посетители на моста усещали странно присъствие,. Той самият разказва история за това как докато си стоял и снимал, усещал как някой го побутва отзад, а около него нямало никой.

Повечето, хора, чиито истории за моста в Оувъртън са намерили място в книгата на учителя, споделят, че докато се намират на него усещат силен прилив на енергия и щастие, а изведнъж дълбока тъга, чиято болка може да бъде усетена физически.

1525922

Преди години това описа и Кевин Moy, местен жител, който през 1992 г. хвърля новородения си син от моста, а години по-късно и той прави опит са самоубийство, отново хвърляйки се от там.

1525924

Необяснимото явление на моста Оувъртън е било обект на изследване стотици пъти. Официалните власти излязоха със становище, че миризма на норки кара кучетата да скачат през моста, но по-голямата част от хората са убедени, че мостът е обладан, вероятно от "Жената в бяло".

Водещи

Най-четени