Държат Джокович на летището в Австралия 05.01 | 18:59

Екипът на световният номер едно подал грешна виза

От iNews

Световният номер едно Новак Джокович вече е пристигнал в Австралия, но заради проблем с визата му властите не му позволяват да влезе в страната, пише Gong.bg.

Участието на сърбина в тазгодишния първи турнир от Големия шлем в Мелбърн бе поставено под въпрос заради стриктните ваксинационни правила в страната. Въпреки това, Новак обяви във вторник, че ще се включи в надпреварата след получено медицинско изключение.

 

Сега обаче се появиха нови съмнения и според информация на австралийското издание "The Age” правителството е отказало молба от Бордър Форс по отношение визата на Джокович. Твърди се, че от тима му са подали грешния тип виза. Това бе потвърдено от депутата от Лейбъристката партия на Виктория Джаала Пулфорд в Twitter.

 

"Федералното правителство попита дали ще подкрепим молбата за виза на Новак Джокович за влизане в Австралия. Няма да дадем индивидуална подкрепа на молба за виза на Новак Джокович за участие на турнира от Големия шлем", написа тя в социалната мрежа.

 

Според базирания във Виктория репортер Пол Сакал, Джокович е кацнал в страната и Бордър Форс има правомощията да го пусне, но все още остава неясно как ще се развие ситуацията.

Водещи

Най-четени