ЕС открива представителство в Бенгази 22.05 | 12:29

Представителството е в сградата на хотел „Тибести“ в центъра на града

От iNews.bg

Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи Катрин Аштън ще открие представителство на ЕС в Бенгази, разположено в сградата на хотел "Тибести" в центъра на града.

В този хотел са разположени офисите на ООН и други международни агенции, сред които и агенцията за хуманитарна помощ на ЕС – ECHO, разказват от Брюксел.

Припомняме ви, че откриването на представителство в Бенгази беше анонсирано от Аштън пред Европейския парламент на 11 май. Целта е да бъде оказана помощ на хората и Временния преходен национален съвет, обяви тогава върховният представител. Нейните думи предизвикаха аплаузите на депутатите.

Днес (22 май) Аштън призна, че за нея е чест да се срещне с хората, които се боят за демокрацията и по-добро бъдеще на Либия. "Откриването на представителството е важен сигнал за подкрепата ни към либийския народ. ЕС превръща думите си в дела", коментира още тя.

В представителството ще работи екип от дипломати, които ще са под ръководството на Аугустино Миоцо, управляващ директор в "Реакция при кризи и координация", се казва още в официално съобщение на Брюксел.

 

Най-четени