ЕЦБ - готова с мерки за рисковете от коронавируса 03.03 | 18:00

В петък шефът на Управлението за Федерален резерв на Съединените Джером Пауъл също каза, че неговата институция е готова да се намеси, ако е необходимо

От iNews

Европейската централна банка заяви, че е готова да вземе подходящите мерки срещу рисковете, които грозят икономиката заради разпространението на коронавируса, предаде Франс прес, цитирана от БНР.

"Епидемията от коронавируса е една ситуация, която се развива бързо и която поражда рискове за икономическите перспективи и за функционирането на пазарите", се казва в изявление на ръководителя на банката Кристин Лагард. Тя допълва: "Ние сме готови да вземем подходящи и целенасочени мерки, които ще бъдат необходими", посочва Лагард. 

В петък шефът на Управлението за федерален резерв на Съединените Джером Пауъл също каза, че неговата институция е готова да се намеси, ако е необходимо, във връзка въздействието на епидемията от коронавируса върху американската икономика.

Днес министрите на финансите и централните банкери на страните от Г-7 ще обсъждат ситуацията с коронавируса и влиянието му върху икономиката във видеоконферентен разговор. Той ще бъде ръководен от американския финансови министър Стивън Мнучин и от Пауъл. Съединените щати са ротационен председател на Г-7.

Водещи

Най-четени