Евакуираха площада пред Лувъра заради съмнения за бомба 07.05 | 15:56

След проверка се оказало, че става въпрос за забравена чанта с батерии за камера

От iNews.bg

Площада пред Лувъра в париж беше спешно евакуиран заради съмнения за заложена бомба. Причината за предприетите от полицията превантивни мерки за сигурност е намерена безстопанствена чанта. Едно от полицейските кучета я е посочило. Органите на реда веднага реагирали, тъй като то е било обучавано да открива взривове. Болшинството от евакуираните са журналисти. Според АП става въпрос за около 300 души. Подозрителният предмет е бил намерен около 13:00 ч. местно време (14:00 ч. българско).

Малко по-късно обаче се оказало, че тревогата е фалшива. Във въпросната чанта имало батерии за видеокамера, съобщават пред "РИА Новости" хора от щаба на Емануел Макрон. От там твърдят категорично, че опасност от взрив в района няма. В крайна сметка е възможно да се окаже, че някой от евакуираните журналисти е виновен за възникналата ситуация, тъй като по всяка вероятност чантата с батериите е на някой от операторите, който я е забравил или изпуснал.

Именно на площада пред Лувъра Емануел Макрон възнамерява да отпразнува победата си, ако спечели днешния балотаж на изборите. Още снощи на мястото за целта бе изградена сцена. Именно поради тази причина пред музея са се струпали толкова много журналисти. Преди да бъдат допуснати на мястото, всеки един от тях е бил проверен от полицията за опасни предмети. Това ще се случи и на хората, които възнамеряват да дойдат на площада за евентуалния празник на Макрон. За тях пропускателните пунктове ще бъдат отворени в 19:00 ч. местно време (20:00 ч. българско) - час преди затварянето на урните и приключването на изборния ден.

Водещи

Най-четени