Европа да се готви за нови терористични атаки! Вижте кога 11.11 | 11:36

Очаква се нападенията да бъдат някъде около Нова година

От iNews.bg

Европа не е особено спокойно място в последните дванадесет месеца, но според прогнозите около Нова година Старият континент трябва да се готви за нови терористични атаки. А причината е, че макар да бяха започнати мощни атаки срещу "Ислямска държава", терористичната групировка няма да бъде унищожена напълно.

"Европа отново я чака, дано да не се случи и да ни е грешна прогнозата, терористичен акт. Нека погледнем от миналата година от Charlie Hebdo на колко време и по какъв начин се случват атаките. След това Париж, след това Белгия, Ница... Така че предстои да се случи", заяви експертът по антитероризъм Славчо Великов от Центъра за близкоизточни изследвания пред bTV.

По отношение на заявката на новия президент на САЩ Доналд Тръмп, че ще унищожи джихадистите, специалистът беше категоричен, че той не познава организацията. Освен това новият президент на САЩ дава надежда за размразяване на отношенията с Русия, доколкото му позволят.

"Тръмп явно има предвид унищожаването на ИД и нейните структури на територията на Близкия изток, но как ще я унищожи като идея, включително на територията на Европа”, коментира Великов.

Водещи