Европол издирва 21 бандити с пощенски картички (ВИДЕО/СНИМКИ) 04.08 | 16:22

Един от преследваните от службите на Стария континент супер престъпници е българинът Ивайло

От iNews.bg

Европейските полицейски сили ще качат през лятото на сайта на Европол серия пощенски картички, адресирани до 21 от най-усърдно издирваните престъпници на Стария континент с надеждата да открият тези бегълци, предаде Франс прес, цитирана от бТВ.

"Драги най-издирвани бегълци, всеки заслужава лятна почивка, но не и вие. Полицията ви чака обратно вкъщи това лято”, гласи ироничното полицейско посланието към бандитите.

Сред поздравените с картичка топ биндити в Европа е и българинът Ивайло. Въпросният Ивайло Митев - 44-годишен българин, се издирва за нанасяне на телесни повреди, съобщи на сайта си телевизия Бе Еф Ем.

"Скъпи Ивайло, имаме малка изненада за теб. Върни се, няма да съжаляваш!", гласи надписът в "поздравителната" картичка до него.

1956736

"Скъпи Артур, белгийските пържени картофки са най-вкусните на света и знаем, че ти липсват. Върни се да си хапнеш, имаме изненада за теб", гласи картичка от белгийската полиция към техен престъпник, чиито дири са се изгубили.

Тя е адресирана до Артур Навроцки, който се укрива от 2014 г., когато е признат от брюкселски съд за виновен в трафик на наркотици.

1956734

Тази лятна кампания на европейската полицейска агенция бе представена днес в рамките на инициатива, целяща да бъдат открити най-търсените престъпници в Европа.

1956737

"Скъпи Фарук, сигурно знаеш, че в хубавата ни Франция се живее далеч по-добре. Надяваме се скоро да се върнеш", пише френската полиция на пощенска картичка до Фарук Хаши. И добавя: "Липсваш ни!".

На рисунките виждаме Айфеловата кула, кроасан, бутилка червено вино и човек с моряшка блуза, нахлупил фригийска шапка от времето на френската революция, с франзела в ръка.

1956738

Хаши е представен като шеф на банда, обвинявана за 15 банкови обира. Осъден задочно на 20 години затвор през 2009 г., той изглежда се крие в някоя страна от Бенелюкс и поддържа връзки със Северна Франция.

1956739

Зад изпълнената с хумор инициатива се крие твърде сериозна цел – хората да посещават занапред по-често сайта на Европол, с надеждата това да подпомогне издирването на престъпници.

1956740

Откакто сайтът www.eumostwanted.eu публикува списъци с "най-издирваните" закононарушители през януари 2016 г., това е спомогнало да бъдат арестувани 36 души, 11 от тях в пряка връзка с данни, съобщени на Европол, добавя АФП.

Статистика не се води, но бегълците явно търсят укритие най-вече в страни като Испания, Турция и Италия, посочва агенцията.

Водещи

Най-четени