Едва ли ще сетите кой е най-влиятелният политик в света 17.04 | 15:57

Поведе класацията на "Тайм" на 100-те личности, защото постави обществения интерес на първо място

От iNews.bg

Едва ли ще се сетите кой политик е признат за най-влиятелната личност в света на американското сп. "Тайм" за политик на 2016 г. в ежегодната класация на 100-те личности. Това е филипинският президент Родриго Дутерте, който оглави читателската онлайн класация на списанието. Това съобщи ДПА и уточни, че официалната класация "Тайм 100" ще бъде публикувана в четвъртък.

Дутерте, който встъпи в длъжност на 30 юни, получи 5% от гласовете на читателите, следван от канадския премиер Джъстин Трюдо, папа Франциск, Бил Гейтс и Марк Зукърбърг с по 3%.

По думите на говорителя му Ернесто Абеля филипинците и световните лидери изпитват възхищение към Дутерте, защото поставял обществения интерес на първо място.

"Със или без това признание, президентът продължава да е трудолюбив правителствен служител и верен слуга на филипинския народ", каза днес в комюнике Абеля.

Дутерте стана известен с редица цинични изказвания, с кървава кампания срещу наркотиците, отнела живота на хиляди хора и със заплахите си да скъса отношенията с най-стария филипински съюзник - САЩ.

Водещи

Най-четени