Един загинал и двама сранени при нападение в района на Айфеловата кула 03.12 | 10:00

Починалият мъж е бил идентифициран като гражданин на Германия

От iNews

Един човек е загинал, а двама са били ранени, след като нападател се нахвърлил на минувачи в центъра на Париж, близо до Айфеловата кула. Това съобщи френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен в социалната мрежа "Екс". Починалият мъж е бил идентифициран като гражданин на Германия. 
Френският вътрешен министър съобщи, че нападателят е арестуван, а ранените са под грижите на службите за спешна помощ. Дарманен също така обясни, че предполагаемият извършител е изкрещял "Аллах акбар", което означава "Бог е велик" на арабски. Той освен това обяснил на полицията, че е разстроен от ситуацията в Газа. Мъжът е бил осъден на четири години затвор през 2016 г. заради планиране на друг атака и е бил в списък за наблюдение на френските служби за сигурност, допълнил Дарманен. Има информация, че е имал и проблеми с психиката, добавил вътрешният министър.
От телевизия Бе Еф Ем предадоха, че оръжието на нападателя е било чук, докато агенция "Франс прес" посочи, че загиналият е бил намушкан.
Инцидентът в централната част на Париж се случва едва осем месеца, преди френската столица да е домакин на Олимпийските игри. Той би могъл да доведе до въпроси за сигурността по време на спортното събитие. Париж планира невиждана досега церемония по откриване на игрите по река Сена, която може да привлече около 600 хиляди зрители, посочва агенция "Ройтерс", цитирана от БНР.

 

Водещи

Най-четени