Един убит и няколко ранени е равносметката от стрелбата в Лос Анджелис 02.11 | 12:15

От федералната служба са посочили, че трима от нейните служители са били ранени

От Елица Елефтерова

Агент от федералната служба за сигурност на транспорта (TSA), който беше ранен снощи е загинал по-късно през нощта, а няколко души са били ранени при стрелбата на международното летище в Лос Анджелис, става ясно от местните власти.

От федералната служба са посочили, че трима от нейните служители са били ранени, като един от тях е бил ранен фатално, пише BBC.

Заподозреният 23-годишен Пол Антъни Сиансия - беше ранен и задържан от полицията. Стотици полети в цялата страна бяха засегнати заради инцидента.

Пол Сиансия е изразил антиправителствени мнения. Шефът на полицията на летището Патрик Ганън е заявил пред репортери, че "самотният стрелец" е влязъл на Терминал 3 в 9:20 часа местно време (16:20 ч. българско време).

Заподозреният е "извадил пушка от сак и е започнал да стреля" в третото по големина летище в САЩ, посочва Ганън. След това е преминал в зоната за сигурност, където е продължил стрелбата.

"Както можете да си представите, този инцидент е довел до голям хаос", посочва още Ганън. Това е първият път, когато служител на федералната служба за сигурност на транспорта е убит в безмитната зона, коментира кметът на Лос Анджелис Ерик Гарсети.

Кметът заяви също, че е щастлив, че властите са успели да задържат бързо заподозрения, защото той е бил въоръжен с повече от 100 броя патрони. Служител на правоприлагането, коментира пред AP, че Сиансия е бил прострелян в устата и крака от двама офицери от полицията на летището.

Водещи

Най-четени