Ердоган: Сириец извършил самоубийствения атентата в Истанбул 12.01 | 14:07

Атаката отне живота на 10 души, а 15 бяха ранени

От iNews.bg

По време на телевизионно обръщение турският президент Реджеп Ердоган заяви, че самоубийственият атентат в Истанбул е извършен от сириец.

Турският президент потвърди първоначалната информация, че жертвите са туристи. 10 от тях са убити, а 15 – ранени.

Бойци от терористичната групировка "Ислямска държава" може да стоят зад експлозията, заявиха по-рано днес представители на турските сили за сигурност.

Взривът стана в 10.20 часа местно време близо до Теодосиевата колона на площад "Султанахмет", която е една от туристическите забележителности в града. Детонацията е усетена на площад "Таксим", който се намира на няколко километра от мястото на взрива.

Площад "Султанахмед" се намира в близост до други исторически забележителности, като Синята джамия и църквата Света София.

Българската страна все няма информация дали сред пострадалите при атентата в Истанбул има и наши граждани, съобщава МвнР.

Българският консул в Истанбул е пристигнал на мястото на кървавия атентат в историческия център на града. Той е във връзка с турските власти. Все още не разполагаме с информация дали сред пострадалите има български граждани", уточниха от външно министерство.

 

Водещи

Най-четени