Ердоган: Чуждите медии дезинформират за военната операция в Сирия 14.10 | 12:45

Турската лира продължава леко да губи стойност

От iNews.bg

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган оценки като положително американското решение за изтегляне от Сирия. Той посочи, че съществува разминаване между позициите, изразени от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и тези на някои страни-членки относно действията на Анкара. 

По отношение на Манбидж в момента Турция прилага взетото решение, заяви Реджеп Тайип Ердоган. Така той отговори на въпрос дали турската армия ще навлезе в района след американското изтегляне. Турският лидер посочи, че то е трябвало да се случи 90 дни след постигането на споразумение по въпроса между Анкара и Вашингтон, но се е забавило с 1 година.

"Чуждите медии, както винаги, сериозно дезинформират по въпроса за военната операция на Турция в Сирия", заяви турският лидер на пресконференция в Истанбул преди да отпътува за среща на тюркските страни в Баку. Ердоган допълни, че е информирал за реалностите германския канцлер Ангела Меркел и британския премиер Борис Джонсън по време на телефонните си разговори с тях.

550 e броят на убитите кюрдски бойци, съобщи последните си данни турското военно министерство.

Учениците в 53 училища в две южни гранични турски провинции от днес до сряда включително са във ваканция от съображения за сигурност.

Турската лира продължава леко да губи стойност срещу основните валути заради политическата несигурност, породена от операцията.

Сирийски правителствени части са навлезли в град Тел Таммар като част от постигнатото споразумение с кюрдските сили. Градът е разположен близо до Рас ал Айн и беше обстрелван интензивно от турската армия от началото на операцията.

Водещи