Ердоган заплаши: Турция ще разреши въпроса за Сирия на терен след местните избори 30.03 | 17:15

На митинг в квартал „Кяътхане“ в Истанбул, Ердоган каза, че на тези, които са опитали да затворят Турция с „терористичен коридор“ по южната граница е бил преподаден урок

От iNews.bg

,,Турция ще разреши въпроса за Сирия "на терен" след местните избори в страната в неделя", заяви президентът Реджеп Ердоган, предаде Ройтерс.

На митинг в квартал "Кяътхане" в Истанбул, Ердоган каза, че на тези, които са опитали да затворят Турция с "терористичен коридор" по южната граница е бил преподаден урок. Турският президент беше категоричен, че те няма да имат шанс да направят това и в бъдеще.

 

"Първото нещо след изборите ще бъде да разрешим на терен, а не на масата, ако е възможно, въпроса за Сирия", каза пред свои симпатизанти Ердоган на първия от шестте си митинга в Истанбул.

"На тези вътре и извън страната, хвърлили око на работата и хляба на турския народ, няма да простим. Със същата решителност, с която спряхме въоръжения терор, също толкова решителни сме да спрем и икономическия терор", продължи той.

Днес е последният ден от предизборната кампания и турския лидер говори на поредица от митинги в европейската част на мегаполиса.

Водещи

Най-четени