Ердоган отива при Путин във вторник 24.08 | 10:49

Един от основните поводи за визитата е проблемът на турските войски в Сирия

От iNews.bg

Преговорите на руския президент Владимир Путин и неговия турски колега Тайип Ердоган ще се проведат в Москва на 27 август, заяви говорителят на руския лидер Дмитрий Песков пред РИА "Новости”, предаде БНТ.

По-рано пресслужбата на турския лидер обяви плановете на Ердоган да посети Русия на 27 август. В петък президентите проведоха телефонен разговор, по време на който се съгласиха да засилят усилията за премахване на терористичната заплаха, идваща от зоната за деескалация Идлиб в Сирия.

"Разговорите ще се проведат в Москва", каза Песков.

Путин и Ердоган проведоха телефонен разговор след като сирийската правителствена армия окупира Хан Шейхун в провинция Идлиб вчера. Хан Шейхун дълги години беше крепостна терористите. Според медиите Хан Шейхун, който е бил под контрола на екстремистите от 2014 г., е много лошо разрушен, много сгради са в руини. В града започна разминиране, предимно на жилищни сгради и инфраструктурни съоръжения.

Както заяви официалният представител на турското външно министерство Хами Аксой, Турция няма намерение да остави наблюдателния си пост зад зоната за деескалация в сирийското село Мурек, която се озова в контролната зона на сирийската армия.

Водещи

Най-четени