Ердоган призова сънародниците си в Европа да раждат по 5 деца 17.03 | 18:23

Ние сме бъдещето на континента, трябва да бъдем нейни стопани, каза турският президент

От iNews.bg

Турските семейства, живеещи в Европа, трябва да раждат по 5 деца. Това призова президентът на Турция Реджеп Ердоган по време на реч в Ескишехир. Според думите му турците са бъдещето на континента и трябва да станат негови стопани. Именно поради тази причина те трябва да имат не по 3, а по 5 деца, да да живеят на най-хубавите места в най-хубавите къщи, да имат най-хубавите коли, каза той, цитиран от БГНЕС.

В речта си Ердоган подложи и на яростна критика ЕС заради забраната за носене на забрадки от мюсюлманките, наложена в някои държави. "Ето, искаме да влезем в Европейския съюз, а там забраняват забрадките. Омръзна ни, бе, уморихме се. Нали уж имаше свобода на религията и на вярата? Ако им стиска, нека да забранят и кипата (еврейско таке)! Всеки, който демонстрира враждебност към нас, ще си плати цената и това е наш житейски дълг", обърна се Ердоган към Европа.

Според него Турция е и държава, която е надминала Запада по демокрация и свободи. В тези страни расизмът, фашизмът и ислямофобията се разрастват с неимоверни темпове, като се загърбват демокрацията, правата, справедливостта и правосъдието, каза още турският президент.

Водещи

Най-четени