Ерик Кантона участва в борбата за президент на Франция? 10.01 | 08:54

В момента той се изявява като театрален актьор

От Андриян Георгиев

Френската футболна и филмова звезда Ерик Кантона иска да се кандидатира на президентските избори във Франция, които ще се проведат тази пролет, като за целта е изпратил писмо до френските кметове, за да събере необходимите 500 подписа, пише в. Liberation. 

"Както знаете, освен професионалната ми спортна и артистична кариера, аз съм и гражданин, чувствителен към нашата епоха, към твърде ограничените шансове, които тя предлага на най-младите, към несправедливостите, които поражда - прекалено многобройни, груби и системни", пише той в писмото.

Кантона изразява желанието си да изпрати просто, но ясно послание, солидарно и мощно, като ангажиран гражданин.

Смятан за един от най-големите играчи в историята на "Манчестър Юнайтед", където играе от 1992 до 1997 г.,  спечелвайки четири пъти шампионската титла на Англия, "крал Ерик" се оттегля от футбола през 1997 г. и се преквалифицира в театрален актьор. В момента е на турне с трупата, в която играе, съобщава AFP, цитирана от БТА.

Известен с острия си език и непредвидимо поведение, той не за първи път привлича публично внимание. През декември 2010 г. той призова французите в знак на протест масово да изтеглят  парите си от финансовите институции, виновни за глобалната криза, но планът претърпя провал. 

Водещи

Най-четени