Ето го и най-скандалното обяснение на трусовете в Италия 05.11 | 15:24

Божие наказание заради еднополовите бракове

От iNews.bg

Силно се съмняваме религиозните хора да са чак толкова тесногръди, че да приемат абсурдното обяснение на дясната католическа радиостанция за разрушителните земетресения в Италия през последните три месеца. Все пак ето какво абсурдно предположение направи медията "Радио Мария” – трусовете са "Божие наказание” затова, че страната е разрешила еднополовите бракове.

От Ватикана побързаха да се разграничат от тези твърдения и ги нарекоха обидни за вярващите и скандални за невярващите. Затова заместник-държавният секретар на Светия престол Анджело Бечу помоли жертвите на земетресенията да простят за тези коментари. А по отношение на радиото той бе категоричен, че трябва "да смекчи езика си" и да възприеме църковната повеля за милосърдие.

Всъщност станцията и преди е ставала обект на критики. Например през 2010 г. аятолах Казем Седиги заяви в Техеран, че увеличаването на незаконните сексуални връзки е причината за зачестяването на земетресенията в страната. Иран често е разтърсван от земетресения, много от които са доста разрушителни. 

Водещи

Най-четени