Жената на Зеленски блесна на корицата на Vogue СНИМКИ 27.07 | 19:00

В статията за мода почти не се споменава, освен в контекста на облеклото на Олена Зеленска, която е с дрехи на украински дизайнери

От iNews.bg

Олена Зеленска, съпругата на украинския президент Володимир Зеленски, се появи на корицата на Vogue. Снимките към обширния материал на модното списание са дело на легендата във фотографията Ани Лейбовиц.

В статията за мода почти не се споменава, освен в контекста на облеклото на Зеленска, която е с дрехи на украински дизайнери.

Олена разказва за живота си по време на война, как вижда в днешно време ролята си. Зеленска казва, че не е искала да става първа дама. "Харесва ми да съм отзад, зад сцената - това ми стига", споделя тя в обширното си интервю пред Vogue, което се случва лице в лице в Киев.

"Да вляза под светлините на прожекторите ми беше много трудно", твърди съпругата на Зеленски, която преди това работи заедно в него като автор в компанията му, която се свързва с комедийни продукции. Олена и Володимир се познават от училище, започват да излизат в университета, после работят заедно в шоу бизнеса. Зеленска не иска мъжа ѝ да се кандидатира за президент. Адаптира се към позицията на първа дама, а сега трябва да влезе в нова роля - първа дама по време на война.

Тя наскоро пътува до Вашингтон, където се срещна с американския президент Джо Байдън и съпругата му Джил, както и с държавния секретар Антъни Блинкън, припомня списанието. Произнесе реч и пред Конгреса.

"Моля ви за нещо, за което никога не бих искала да ми се налага да ви моля - за оръжия. Те ще бъдат използвани не за война в чужда държава, а за защитата на нашите домове и за правото да се събуждаме в тези домове", каза тя тогава.

"Олена е най-добрият ми приятел", отчита Зеленски пред изданието.

Войната в Украйна навлиза в решителната си фаза, а първата дама Олена Зеленска е ключов играч - дипломат на първа линия и лицето на емоционалната цена, която плаща нейната нация.

"Това са най-ужасните месеци от живота ми, както и от живота на всеки украинец. Вярваме в победата и това ни държи да продължим", казва Зеленска пред Vogue.

Водещи

Най-четени