Жестоки боеве се разразиха край Алепо 03.05 | 15:17

Терористите започнаха масирано нападение, засега сирийската армия успява да го отрази

От iNews.bg

Ожесточени боеве са се заформили днес по обяд край Алепо. Терористичната групировка "Джебхат ан Нусра" и нейните съюзници са предприели масирано настъпление към гарда. Нападението беше предшествано от засилен обстрел от страна на джихадистите. От сутринта те изпратиха над 60 ракети по града, основно в централните части и християнските квартали. Няколко снаряда са попаднали и в една от болниците в града. В резултат на това бяха убити повече от 20 човека.

След това терористите са преминали и в настъпление. За момента правителствената армия и съюзниците й от народното опълчение успяват да се справят с атаката. Те са подпомагани от въздуха и от самолети на сирийските ВВС, съобщава "РИА Новости". Според източник на агенцията сред опълченците първоначално атаката на терористите е започнала едновременно от 5 посоки и единствено благодарение на намесата на военната авиация джихадистите са били отблъснати. В момента те се опитват да пробият защитата на града единствено от страната на университетския квартал.

Паралелно с това сирийската армия е влязла в ожесточена схватка с бойци на "Ислямска държава" в района на газовото находище "Ел Шаер", което се намира на около 120 км от град Хомс и се смята за най-голямото на територията на Сирия. Терористите са изненадали в тила правителствената армия. След заформилите се сериозни боеве в крайна сметка джихадистите са били отблъснати, отново след намесата на бойната авиация. По време на сраженията са загинали и петима сирийски войници.

След това ВВС са успели да нанесат удари и по колони на "Ислямска държава", придвижващи се по пътя към газовото находище, както и по позиции на групировката в района на Палмира, съобщава ТАСС. Според информация на агенцията въздушните атаки са довели до загуби за джихадистите в жива сила и бойна техника.

Водещи

Най-четени