Жириновски: Путин вече е взел решение за Трета световна война 13.08 | 12:01

Въпросите за война и мир на планетата се вземали само от един човек – държавния глава на Русия

От Антония Михайлова

Лидерът на Либерално-демократическа партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски обеща кървави бомбардировки над Източна Европа и заяви, че всички важни въпроси, включително за ситуацията в Украйна, се решават само от един човек – Путин.

"Всички въпроси за война и мир изобщо, особено свързаните с Украйна, решава само един човек – държавния глава на Русия... Както е било по време на Първата световна война – Николай II е взел окончателното решение, както във Втората световна война – всички правилни и окончателни решения е вземал Сталин, така и сега – Третата световна война... Сигурен съм, че главното решение вече е взето и то ще бъде оповестено постепенно, за да го разберат – момчета, нужна ли ви е отново горяща Европа?", заявил Жириновски в ефира на тв "Россия 24".

"Какво ще остане от Прибалтика? Нищо!", допълнил той, "а там има натовски самолети, система за ПРО, тоест Прибалтика и Полша са обречени. Те ще бъдат изтрити, там нищо няма да остане".

"Нека се опомнят тези ръководители на малките страни джуджета. Източна Европа се поставя пред заплахата за пълно унищожение – обявил Жириновски, обещавайки кървава бомбардировка над нашите територии. – Ще бъдем принудени да ги научим и да им устроим май от 45-а."

Комисията по етика на Държвната дума ще разгледа изказването на лидера на ЛДПР за възможната Трета световна война, заявил нейният член Михаил Брячак.

Водещи

Най-четени