Журналист: Не само Северна Македония, но и Гърция и Сърбия, и дори Унгария, работят усилено срещу интересите на България 26.06 | 09:59

Отделно той посочи, че и Унгария използва включително финансов ресурс, за да работи против интересите на България. Нешков призова партиите в страната ни да престанат да хвалят Виктор Орбан, а да защитават интересите на родината си.

От iNews.bg

Не само Северна Македония, но и Гърция и Сърбия, и дори Унгария, работят усилено срещу интересите на България, разкри пред бТВ журналистът и собственик на агенция БГНЕС Любчо Нешков.

Свидетели сме на пореден опит за замръзването на Република Северна Македония (РСМ). Когато се изпълнява сръбският диктат, се стига до това положение в Скопие, каза Нешков по повод претенциите на новия македонски премиер Християн Мицкоски да бъде преразгледан договорът с България.

Това не е скок в нищото, а същото, което се случва там от близо 90 години. В основата е не да се фиксираме върху поредната личност в Скопие, същината на проблема не е между Скопие и София, защото в Атина разкриха какви са плановете на македонците, допълни журналистът.

Той изрази притесненията си относно антибългарски форум, проведен в Атина с участието на висши дипломати и политици, след който в София няма реакция. Гръцки политици са говорили за опасност от Велика България, а на срещата е станало ясно създаването на нов триъгълник – Скопие-Белград-Атина. Гръцки политик открито говорил България да не бъде допусната в Шенген, разкри Любчо Нешков.

Отделно той посочи, че и Унгария използва включително финансов ресурс, за да работи против интересите на България. Нешков призова партиите в страната ни да престанат да хвалят Виктор Орбан, а да защитават интересите на родината си.

Нешков фокусира вниманието и върху това кои са част от новото македонско правителство и посочи името на Иван Стоилкович. По думите му той представлява сърбите в страната и казва, че ако българите бъдели вписани в конституцията, той щял да напусне Северна Македония. Освен това той бил на посещение в Русия, където Шойгу му казал, че трябва да защитава сръбските интереси в РСМ.

Според Любчо Нешков българските политици трябва да обясняват ясно и активно в Брюксел какво се случва в югозападната ни съседка. Освен това трябва да се води избистрен диалог със Скопие, в който да се обяснява на македонците, че те са жертва на нищо повече от антибългарска кампания.

Водещи