Забранено е да се говори за COVID-19 в Танзания 09.02 | 10:56

В страната нараства недоволството, заедно със смъртните случаи, приписвани на пневмония

От iNews.bg

Танзания е една от малкото страни, където значението на коронавируса е сведено до минимум през по-голямата част от пандемията и властите отказват да спрат разпространението му, като въведат предпазни мерки. Ето защо в страната нараства недоволството, заедно със смъртните случаи, приписвани на пневмония, пише The Guardian.

Изданието заявява, че хората са наясно, че вирусът присъства, че има много случаи на заболявания и смърт, но че не е позволено да бъде публично оповестяван.

"COVID-19 убива хора и виждаме много такива случаи, но не трябва да говорим за това", каза Дар ес Салаам, лекар в държавната болница в Танзания в най-големия град. 

The Guardian съобщава, че президентът на Танзания Джон Магуфули непрекъснато омаловажава вируса, дори когато съседните държави са затворили границите си и са наложили вечерен час.

Страната последно публикува данни за случаи на коронавирусни инфекции и смъртни случаи през април 2020 г., по същото време, когато президентът Магуфули разкри, че тайно е изпратил различни тестови елементи за COVID-19, сред които пъдпъдъци, кози и други, които били положителни на вируса

Водещи

Най-четени