Задава се нова бежанска вълна, предупреждава унгарският първи дипломат 26.08 | 18:50

Това е причината да издигаме нова ограда на границата със Сърбия, казва Петер Сиярто

От iNews.bg

Има опасност от нова бежанска вълна и поради тази причина ще вдигнем нова ограда по границите си. Това предупреждение отправи унгарският министър на външните работи Петер Сийярто по време на международния форум в хърватския град Дубровник.

Последните събития в Близкия изток и региона, както и предизвикателствата пред които е изправено споразумението между Турция и ЕС подсказат, че не трябва да се изключва нова бежанска вълна, каза още той и добави: Трябва да се защитим, оградата бе пробита многократно. Трябва да сме убедени, че няма да има пробив по южната страна и поради тази причина ще вдигнем нова стена. Според него новата ограда трябва да се построи колкото е възможно по-скоро, предаде БГНЕС.

Властите в Будапеща смятат, че споразумението между ЕС и Турция не може да бъде единственият инструмент в борбата срещу новата мигрантска вълна. Според тях ЕС не е предприел необходимите крачки за да се защити от новата мигрантска вълна.

"Всички си мислеха, че мигрантската вълна е преминала, но това не е така", подчерта унгарският министър и поясни: поради тази причина Унгария е длъжна да се защити. "Защитавайки себе си, ние защитаваме и държавите на север и запад от нас", каза Сийярто.

Най-четени