Задържаният днес в Брюксел не е Наджми Лахрауи 23.03 | 13:57

Той продължава да се издирва, в момента белгийската полиция провежда 3 операции

От iNews.bg

Задържаният преди няколко часа в Брюксел не е обявеният тази сутрин за издирване Наджми Лахрауи. Това съобщава местната телевизия RTBF, която по-рано оповести новината за ареста му. Оказва се, че наистина има задържан, но това не е основният заподозрян за вчерашните атентати. Засега обаче официална информация продължава да липсва. Властите не оповестяват дали Наджми Лахрауи е задържан или не.

В същото време, отново според RTBF, полицията провежда 3 паралелни операции в различни райони на Брюксел, предаде ТАСС. Най-мащабната е в Андерлехт, където е извършен и арестът, за който се смяташе, че е на Лахрауи.

След като беше обявен за издирване и снимката му беше разпространена, стана ясно, че Наджми Лахрауи е гражданин на Белгия, роден е в страната през 1991 г. Знае се, че през 2013 г. той е занимал за Сирия, за да се присъедини към редиците на "Ислямска държава". На 4 декември 2015 г. е бил обявен за издирване, тъй като е заподозрян като съучастник на Салах Абдеслам при организирането на парижките атентати от 13 ноември м.г. Сега той е и основен заподозрян за терористичните атаки в Брюксел от вчера.

Водещи

Най-четени