Задържаха заподозрения за масовата стрелба в Сърбия и членове на семейството му 05.05 | 16:44

Той е открит в град Крагуевац

От iNews

Задържаха заподозрения 21-годишен мъж за масовата стрелба в Сърбия. Полицията го е открила в град Крагуевац, на около 75 км от селото, където е открита стрелбата. Появи се информация, че нападателят се предал сам в полицията. Преди това се укривал при чичо си. От местопроизшествието избягал с такси. Задържани са и членове на неговото семейство, предаде НОВА.

При нападението в четвъртък вечерта в село Дубона бяха убити най-малко осем души, а други 14 бяха ранени. Според информацията двама от тях са оперирани, но са в тежко състояние. Жертвите са основно млади хора.

Предполага се, че мъжът е стрелял с автомат "Калашников". Засега мотивите не са известни, но според медиите в Сърбия стрелбата била предшествана от спречкване, а жертвите са застреляни докато са седели на пейка в двор на училище.

Президентът на Сърбия Александър Вучич направи извънредно изявление: "Всяка дума е тежка, излишна и недостатъчна. Това е атака срещу цялата ни страна”.

Извършителят е местен жител, за когото споделят, че бил малко странен, но никой не му обръщал внимание. Трагедията се разиграла само ден, след като Сърбия беше разтърсена от друга масова стрелба, при която 13-годишно момче застреля 8 съученици и охранител в училище в Белград.

 

 

Водещи

Най-четени