Задържаха нападателя на музиканта от „Любе“ 03.04 | 16:20

Павел Усанов все още е в кома

От iNews.bg

Московската полиция е задържала заподозрян в нанасянето на побой над 41-годишен мъж в Дмитрово, съобщава ТАСС. На свой  ред източник на руската информационна агенция е пояснил,  че става дума за бас китариста на популярната в Русия, а и у нас, група "Любе" – Павел Усанов.

"В хода на опретивните издирвателни действия за извършено  престъпление сътрудниците на полицията от Дмировски район са задържали 39-годишния жител на Солнечногорски район. Повдигнато му е обвинение по член за "умишлено причиняване на тежка телесна повреда", съобщават от пресслужбата на полицията.

Руският сайт LifeNews допълва картината, позовавайки се на свидетели, че главният заподозрян за зверския побой е познат на бас китариста. Двамата заедно се забавлявали в ресторанта в Подмосковието. По някое време те започнали да спорят и скоро напуснали заведението. Нападението е станало отвън, а насилникът е пробил главата на музиканта със силен удар в челото. Усанов е паднал на земята в безсъзнание.

Пристигналите на мястото на инцидента спешни медици са го установили, че е с открита черепно-мозъчна травма, сътресение на главния мозък и счупване на основата на черепа.

Павел Усанов продължава да е в безсъзнание в реанимацията на московско болница.

По-рано вокалистът на групата Николай Расторгуев потвърди за инцидента, но отказа всякакъв коментар.

Водещи

Най-четени