Задържаха шофьора на камиона-убиец в Берлин 19.12 | 23:22

В кабината с него е имало още един човек, който е загинал

От iNews.bg

Полицията в Берлин е намерила и задържала шофьора на камиона, който по-рано тази вечер се вряза в тълпата на коледен базар, предаде ТАСС. В резултат на инцидента загинаха 9 души, а поне 50 са ранени. Засега повече подробности около личността му не се съобщават. Включително и дали е поляк, каквато е регистрацията на камиона. Униформените вече го разпитват, за да разберат мотивите за действията му.

Стана ясно обаче, че в кабината на камиона с него е имало още един човек. Той е загинал на място. Не става ясно обаче дали той е сред обявените вече официално 9 жертви или представлява десета. Не са известни и мотивите за инцидента, от което ще стане ясно дали той е терористичен акт, по каквато версия работят разследващите или пък е инцидент, която все още не се изключва.

Междувременно стана ясно и че главната прокуратура на Германия поема разследването на случая, съобщава германското правосъдно министерство, предаде "РИА Новости". Социалната мрежа Facebook пък задейства опцията хората, намираши се в Берлин, да обявят, че са добре и в безопасност.

Водещи

Най-четени