Започна разчитането на черните кутии на падналия руски самолет 01.11 | 16:20

Властите забраниха на „Когалимавиа“ да лети с Airbus A321

От iNews.bg

Международна комисия, съставена от специалисти от Египет, Русия и Франция, започна разчитането на черната кутия на самолета на руската авиокомпания "Когалимавиа", който вчера се разби на път от курорта Шарм ел-Шейх към Москва. Това съобщава пред ТАСС представител на египетската прокуратура. Той допълва, че става дума за черната кутия от пилотската кабина. Разчитането се осъществява в Министерството на гражданската авиация в Кайро.

Междувременно руските министри на транспорта Максим Соколов, на извънредните ситуации Владимир Пучков, както и шефът на Федералната агенция по въздушен транспорт Александър Нерадко посетиха мястото на катастрофата на руския Airbus A321. Там работят и над 100 руски специалисти. Изследва се цялата зона на катастрофата, която заема площ от 16 хил. кв. км.

Телата на загиналите в самолетната катастрофа се превозват в няколко болници в Кайро. До момента там са закарани останките на 163-ма от загиналите. До момента в района на катастрофата са били намерени 175 тела. Всички те ще бъдат превозени след това до русия с два самолета на Министерството на извънредните ситуации.

Междувременно Федералната агенция по въздушен транспорт е забранила на авиокомпанията "Когалимавиа" да използва самолетите си от типа Airbus A321.Ограничението ще бъде в сила до изясняването на причините за катастрофата на Синайския полуостров. След което ще бъдат въведени мерки за повишаване на безопасността на този тип самолети. Едва след това машините Airbus A321 отново ще могат да бъдат използвани от компанията.  

Водещи

Най-четени