Заснеха как Елизабет II нарича „много груби“ китайски държавници 11.05 | 14:03

Записът е на оператор на Би Би Си

От iNews.bg

Британската кралица Елизабет беше заснета да нарича "много груби" китайски дипломати, дошли в страната заедно с официалната делегация на президента Си Дзинпин, гръмнаха световните медии, цитирани от БГНЕС.

Кралицата е направила коментарите по време на записан разговор с ръководителка от полицията Луси Д'Орси. След като представител на двореца й обяснява, че Д'Орси е била назначена да отговаря за сигурността и реда по време на визитата китайската делегация през октомври миналата година, кралицата възкликнала, че Д'Орси имала лош късмет.

По време на разговора, записан от оператор на Би Би Си, се чува как Д'Орси казва, че полицията е била "сериозно пренебрегвана от китайците", но въпреки това тя е успяла да отстоява позицията си. Полицейската служителка разказва история, в която китайски държавни представители са излезли от среща в Лондон с британската посланичка в Пекин Барбара Уудуард, заявявайки, че посещението се прекратява.

В отговор Елизабет казва, че "те са били много груби с посланичката".

Разговорът е проведен, докато кралицата поздравява гости в градината на Бъкингамския дворец в рамките на честванията на нейния 90-ти рожден ден. 

Водещи

Най-четени