Захариева заминава за два дни в Скопие 14.06 | 11:05

Посещението й ше премине основно в Скоппие, Ново село и Струмица

От iNews.bg

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще бъде на посещение в Република Македония от 15 до 16 юни. В първия ден от визитата си тя ще посети детска градина "Сонце” в община Ново село. От името на МВнР тя ще връчи дарение от компютърна техника за детското заведение, съобщиха от пресцентъра на Външно, предаде БГНЕС.

По-късно същия ден първият ни дипломат ще отпътува за град Струмица. Там Захариева ще присъства на постановката "Железния светилник" на Театър "Българска армия". От 11-ти до 16-и този месец българският театър представя една от своите най-знакови постановки, по едноименния роман на Димитър Талев в няколко града на Република Македония, сред които е и Струмица. Турнето започна на 11 юни с представление в Скопие и ще завърши на 16 юни в Щип.

В програмата на вицепремиера Захариева са включени и срещи с представители на местната власт в Ново село и Струмица. На 16 юни външният министър ще бъде в Скопие за официалното откриване на фестивала "One Love Tour 2018”. Фестивалът представя традициите на двете страни, като в него участват едни от най-популярните български и македонски изпълнители на различни стилове музика.

Водещи

Най-четени