Захарова: САЩ да спрат тормоза на Венецуела със санкции 26.03 | 18:59

Мерките, предприети от "чичо Сам", причиняват историческо лошо храносмилане в района, заяви официалният представител на руското МВнР

От iNews

Съединените щати би трябвало да спрат да тормозят народа на Венецуела със санкции. Това написа във вторник на нейната страница в социалната мрежа Фейсбук официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от TACC и Агенция "Фокус".



По-рано съветникът по националната сигурност на американския президент Джон Болтън написа на своята страница в Туитър, че Русия, "вместо да изпраща ядрени бомбардировачи и специални сили, за да помогне на един корумпиран диктатор, трябва да работи заедно с международната общност във Венецуела", за да подкрепят хората в страната.



Той отбеляза, че Вашингтон няма да толерира "враждебни чуждестранни военни сили, които възпрепятстват постигането на целите на демокрацията, сигурността и върховенството на закона в Западното полукълбо".



"Бих искала да напомня на Джон Болтън - ако една голяма страна в Западното полукълбо спре да налага санкции на народа на Венецуела, а втората страна в Източнато полукълбо и редица международни банкови структури разблокират милиарди венецуелски средства в техните сметки, тогава самите венецуелци ще могат да купуват лекарства и храни без помощта на "добрия Вашингтон". Мерките, предприети от "чичо Сам", причиняват историческо лошо храносмилане в района", заявява Захарова.



"Първо, колективните строители на демокрацията и защитниците на върховенството на закона отнеха 30 милиарда долара от Каракас, наложиха санкции и сега подхвърлят витаминчета", добави дипломатът.



Водещи

Най-четени