Защо се разведе Путин – заради друга жена или...? 07.06 | 16:04

Било само слух, че щял да се жени, обяви говорителят му

От Кремена Бедерева

Предстоящата сватба на президента Владимир Путин с друга жена била само слух, заяви неговият прессекретар Дмитрий Песков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Песков увери, че обявеният развод на Путин със съпругата му Людмила нямал нищо общо с отношенията на президента с друга жена.

"Не е трудно даже с невъоръжено око да погледнем на работния график на Путин, за да си дадем сметка, че неговият живот не е свързан с някакви семейни отношения, а единствено с отговорността, която той носи като държавен глава", заяви Песков.

Той отбеляза, че не му е известна датата, на която Путин е подал документите за развод - това бил личен въпрос на съпружеската двойка. Запитан за това с какво ще се занимава Людмила Путина след разтрогването на брака ѝ, Песков заяви, че това не му е известно и предложи да се избегнат вмешателствата в личния ѝ живот.

Владимир Путин и Людмила са женени от 30 години, припомня БТА. Сватбата им се състоя на 28 юли 1983 година. Те имат две дъщери – Мария и Катерина, родени съответно през 1985 и 1986 година.

Но според сайта на руското издание "Утро" има друга жена в живота на Путин и това е бившата гимнастичка Алина Кабаева. Според медията руският президент вече има момче от нея, а през миналия ноември тя му е родила и момиче.

Путин се срещал с Кабаева и децата си от нея в своята лятна резиденция в Сочи - "Бочаров Ручей". Именно там държавникът връчи руския паспорт на Жерар Депардийо.

Водещи

Най-четени