Зловещо: Откриха телцата на още 30 тигърчета в буркани 03.06 | 12:57

Ужасите в „Храма на тигрите“ не спират – намерени са кожи и стотици амулети от части на диви защитени животни

От iNews.bg

Телцата на още 30 бебета-тигърчета, само че консервирани в огромни буркани,  бяха открити от властите на територията на една от най-известните туристически атракции в Тайланд – будисткия храм, известен като "Храма на тигрите", пише "Банкок пост". Освен тях са намерени кожите на два големи екземпляра, както и хиляди амулети, направени от различни части на тези защитени диви животни.

Зловещата находка е направена само два дни, след като властите откриха замразени във фризер телата на 40 еднодневни бебета-тигърчета.  30-те мъртви животинки, консервирани в буркани, били в помещение, наподобяващо лаборатория. Властите се натъкнали на ужасната гледка в пикап, който се канел  да напусне територията на храма в четвъртък следобед. Още от страховитите находки били открити при допълнително претърсване, съобщава местната полиция.

Властите са заловили общо трима души – един монах и двама служители на храма, които се опитвали да изнесат уличаващите ги "артефакти". На всички тях са им повдигнати обвинения. Разследването продължава.

Полицията предполага, че мъртвите тигърчета са били използвани за производството на "чудотворни лекарства".

Междувременно се изясни, че липсват и 20 около двумесечни тигърчета, които са били използвани за атракция на туристите в храма.

 

Акцията по извеждането на големите тигри от територията на "Храма на тигрите" продължава – досега от пределите на манастира са спасени 80 от общо 137-те големи диви котки.

Водещи

Най-четени