Зоран Заев предавал тайни записи на Борисов 08.06 | 08:50

В тях имало информция за наши дипломати, посланикът на ЕС в Скопие и любовницата му в София

От iNews.bg

Опозиционният лидер и председател на Социалдемократически съюз на Македония Зоран Заев е предавал незаконни аудиозаписи и на чужди политици. Сред тях е и българският премиер Бойко Борисов. Това пише скопският вестник "Дневник", предаде БГНЕС. Според публикацията записите, които македонският опозиционер е предал на българския премиер се отнасяли за работата на служителите от нашето посолство в Скопие, както и техните навици след работа.

Част от тях обаче се отнасяли до интимните взаимоотношения на посланика на ЕС в Скопие Айво Орав, който имал отношения със С.Ш от София. Това се е случило на 29 май м.г., когато Заев беше на посещение в София и имаше среши с Борисов и в централата на БСП.  В началото на февруари 2015 г.

Заев започна да излъчва публично записи от разговори на водещите македонски публични личности, включително и на министри от правителството на Никола Груевски. Тогава управляващите обвиниха опозиционера, че обслужва чужди сили и има за цел да свали правителство по незаконен начин.

Водещи

Най-четени