Зукърбърг подари на Медведев тениска 01.10 | 18:12

Медведев го покани да се запознае с руските IT специалисти

От Елена Коцева

Марк Зукърбърг подари на руския премиер Дмитрий Медведев тениска с адреса му във Facebook. Двамата се срещнаха днес в резиденцията "Горки".

Интересното е, че самият премиер Дмитрий Медведев има профил в социалната мрежа и още днес публикува снимки от срещата си с 28-годишния американец. В профила си Медведев коментира и че се надява основателят на Facebook да има възможност да се запознае с някои от големите руски компании и специалисти в рамките на настоящото си посещение.

В Русия Facebook се конкурира с толерираната от властите социална Б-контакт.

Според информация на прессекретаря на Дмитрий Медведев темите, които са се обсъждали по време на разговора е състоянията на руския IT сектор, а също така и авторските права.

"Дмитрий се пошегува с въпроса дали правилно разбира, че Барак Обама ще победи на следващите избори, след като има повече приятели и почитатели в социалната мрежа, отколкото има опонента му Ромни", разказва Наталия Тимакова, цитирана от агенция "Новости".

Отговорът на Марк Зукърбърг обаче бил, че при създаването на Facebook не е мислил за използването му в политиката.

По време на разговора е било обсъден въпросът за комплекса Сколково като място за стартиране и развитие на социалните мрежите мрежи в света.

Според информация от Министерството на комуникациите по време на разговора е засегната и темата за изтичането на мозъци от Русия именно в IT сектора и във връзка с това е обсъдена и евентуалното присъствие на Facebook в Русия не само като социална врежа, но и ситуирана като център за изследване и разработка на авангардни продукти.

Посещението на Марк Зукърбърг в Москва е в рамките на Facebook World Hack Tour и провеждащите се състезания по програмиране.

В Москва той пристигна вчера (30 септември), а утре (2 октомври) му предстои слово пред преподаватели и студенти в Московския държавен университет.

Марк Зукърбърг е за първи път в Русия, като заяви, че и заради това му е изключително интересно. 

Водещи

Най-четени