И в Сеул поискаха атомна бомба 09.09 | 19:09

Депутати предлагат Южна Корея да се сдобие с ядрен арсенал заради действията на Пхенян

От iNews.bg

Южнокорейски депутати искат страната им да се нареди сред ядрените сили в света. Причината е серията от изпитания на атомни бомби, които направи през последните месеци Северна Корея, включително и този от тази сутрин. В тази връзка депутати от управляващата партия в Сеул официално са предложили за обсъждане създаването на ядрен арсенал като ответна мярка срещу действията на Пхенян. Според тях това вече е неизбежно.

"Случващото се напоследък свидетелства, че с нашите санкции, официални заявления и декларации не сме в състояние да сложим край на ракетните и ядрените провокации на Северна Корея. Най-ефективно ще бъде да разработим собствено ядрено оръжие”, казва по време на извънредно заседание на парламента депутатът Вон Ю Чхол, предаде ТАСС.

Мнението му подкрепят още 20 негови колеги. Според тях е крайно време да се промени цялата парадигма и мерките срещу севернокорейските действия. За целта "чрез собствен ядрен потенциал южнокорейците да защитят себе си и мира”., казват още депутатите.

Не е ясно обаче това предложение дали изобщо ще доведе до някакво развитие в тази посока. Макар и да са представители на най-голямата политическа сила, депутатите са само 20, докато парламентът в Сеул е от 300 членове.

Водещи

Най-четени