ИД планира създаване на министерства и международни контакти 08.12 | 13:21

През 2014 г. терористите създали план за развитие на териториите им

От iNews.bg

"Ислямска държава” планира създаването на сериозна държавна администрация, установяване на външнополитически контакти и т.н. Това става ясно от документа "Принципи за развитие на "Ислямска държава”, с който разполага редакцията на The Guardian. Планът, който е съставен от 24 страници, съдържа идеи за държавно административно управление, образование, търговия, охрана на границите, военна подготовка на населението, регионално управление и др.

Документът, който е датиран от 1435 г. (2014 г. според християнското летоброене), е създаден като пособие за подготовка на административни кадри. Планът описва как трябва да бъдат създадени министерства, включително на образованието, на промишлеността, на природните ресурси, на външните работи и т.н. Също така в него се описва как трябва да бъдат урегулирани обществените отношения и военните лагери.

Относно военното обучение трябва да бъдат прилагани няколко принципа в зависимост от възрастта и опита на човека. Младите ще трябва да се учат от най-ниските нива на военното дело. По-талантливите и изявените ще бъдат избирани да работят в различни служби за сигурност, а също и по контролно-пропускателните пунктова. Ветераните пък ще са длъжни ежегодно да преминават 2-седмичен курс, в който да повишават квалификацията си и да получат инструкции как да работят с последните бойни тактики и да боравят с най-съвременните типове оръжия. 

Водещи

Най-четени