Ибрахим Самаха не е похитителят на египетския самолет? 29.03 | 13:49

На борда все още има 7 заложници – трима пътници и четирима от екипажа

От iNews.bg

Обявеният по-рано за похитител на самолета на EgyptAir Ибрахим Самаха не е човекът, който в момента държи заложниците. Реалният също е египтянин, но се казва Сейф ад Дин Мустафа, съобщава телевизия "Ал Арабия". Потвърждение на информацията от официални лица обаче засега няма.

Междувременно стана ясно, че в самолета като заложници остават общо 7 човека. Четирима от тях са от екипажа на самолета – командирът, вторият пилот, една стюардеса и офицерът по сигурността. Останалите трима са цивилни.

На борда на рейс MS181 е имало 55 човека и 7-членния екипаж, съобщава министърът на гражданската авиация на Египет Шериф Фатхи. Той обаче отказа да посочи със сигурност името на похитителя – дали това е Ибрахим Самаха, Сейф ад Дин Мустафа или друго лице. Министърът обаче отбелязва, че тази информация не се съобщава от съображения за сигурност, предаде ТАСС.

От Кайро все още не могат да потвърдят и какви точно са исканията на похитителя. По-рано беше съобщено, че той иска да получи политическо убежище в Кипър. Появи се и непотвърдена информация, че е поискал освобождаването на политически затворници в Египет.

Междувременно обаче Министерството на външните работи на Кипър потвърди информацията на "Ал Арабия", че похитителят е Сейф ад Дин Мустафа. Според данни на някои агенции той също е професор като Самаха, но в университета в Кайро.

Водещи

Най-четени